Manikűr / Pedikűr / Gel-lacManikűre / Pedikűre / Gel-lac

Manikűr / Pedikűr / Gel-lac

[dt_divider style=”wide”/]

Kéz- és láb ápolás

[singlepic id=8 w=250 h=190 float=left] A kéz mindig látható, gyakran elárulja azt is, amit az arc elhallgat. A kézápolás nem luxus, már az ókor kultúrnépei is nagy gonddal ápolták kezüket, körmüket. A kézmosás hozzátartozik a napi higiénéhez, de önmagában még nem elegendő! A különböző bőrtípusoknak, különböző krémekre van szüksége, esetleg további ápolásra, paraffin pakolásra. (Zsíros bőrre glicerines, száraz bőrre zsíros, normál bőrhöz lanolinos krém.) Gombás, vagy csak egyszerűen az igényes vendégeink számára szalonunkban izraeli iszapos pakolást ajánlunk.
A körmök is rendszeres, szakszerű ápolást igényelnek! Az egészséges köröm rózsás, tompa fényűen csillog, rugalmas és sima. A deformált köröm gyakran belső zavarokra utal:

barázdás köröm: a körömlemez elvékonyodása, ami az életkor előrehaladtával jelentkezhet, vagy különböző vegyi anyagok is okozhatják ezeket a hosszanti barázdákat. A haránt barázdák olykor fertőző betegségek eredménye, de okozhatja helytelen manikűrözés is! (köröm körülötti bőr túlzott kivágása…)
fehér foltok: légbuborékok a köröm és az alatta levő bőr között (keringési zavarok okozhatják), ezek eltűnnek maguktól, lenőnek.
fénytelen köröm: lehet anyagcsere zavar, helytelen táplálkozás, maró mosószertől. (meleg olajfürdő)

Nem csak a kéz, a láb is igényli az ápolást! Az „épület” tartóoszlopai! „A cipőm szép, látszik, hogy új, de senki sem tudja, hol szorít”  Plutarkhosz

Gyakori problémák:

  • kérges sarok és bőrkeménykedés
  • duzzadt láb
  • lábizzadás
  • hideg láb
  • bőrgomba a lábujjak között
  • tyúkszem
  • benőtt köröm

[singlepic id=7 w=230 h=150 float=left] A lábápolás nem fényűzés! Lábaink mindennap kemény munkát végeznek, a mi dolgunk, hogy biztosítsuk „munkaképességüket”. Tegyünk érte!
A tavasz közeledtével extra ajánlatunk! Francia zselés lábköröm építés!

Miért fontos a lábápolás?

A lábnak igen fontos szerepe van ez életünkben, hiszen azon járunk, s azon hordjuk testünk súlyát. Fontos egészen gyerekkortól kezdve megfelelően ápoljuk, s jó minőségű és kényelmes cipőt viseljünk. Amennyiben szükségét érezzük, konzultáljunk ortopéd orvossal, hiszen a láb torzulása később egészségügyi problémákat okozhat, mely kihat az egész testünkre. A legfontosabb tényező a tisztálkodás, a lábak frissítése, tornáztatása.
Ha nem megfelelő a lábakban a keringés, sajnos kialakulhat a későbbiekben visszér, vagy ödéma és számos más tünet, esetleg lábszárfekély is. A torna mellet fontos a hideg-meleg váltófürdő is. Ma már számos készítmény és kezelési eljárás áll a rendelkezésünkre, hogy felfrissítsük a fáradt lábakat, vagy mérsékeljük a fájdalmat és a gyulladást. A fertőzések elkerülése végett minden nap mossunk lábat, hordjunk pamut zoknit. Gomba vagy izzadás esetén ne hanyagoljuk el a lábunk, rendszeresen kezeljük a szakember által ajánlott készítményekkel.
A nyár közeledtével mi hölgyek elővesszük a fürdőruhát és ami elsőként szembetűnő látvány, az a szőrzetünk. Egy szőrös láb sajnos visszataszító látvány lehet, s az ápolatlanság hatását keltheti mások szemében. Ezért inkább gondoskodjunk annak kíméletes eltávolításáról.
Bízzuk szakmabelire, hiszen ha nem megfelelően történik a szőrtelenítés, akkor ez komoly fertőzést, gyulladást okozhat. Fontos a steril körülmény, a fertőtlenítés. Mivel ilyenkor érzékeny lehet a bőr, kerüljük a napfürdőzést és a szolárium használatát aznap. Gondoskodjunk mindig a bőr hidratálásáról, hiszen ahogy öregszünk, sajnos felléphet a fokozott vízhiány, azaz dehidratáltak leszünk.
Bármilyen elváltozást észreveszünk magunkon, forduljunk azonnal szakemberhez, ne próbáljuk amatőr módon orvosolni azt. Értem ez alatt a szemölcsöt, anyajegyet, tyúkszemet, gombát, gyulladást, sebeket, égéseket, st …
Egy szép és ápolt láb mindig felüdülés a férfi nemnek.

Ezért is tegyünk meg mindent annak érdekében, hogy ne csak a férfi nem, hanem mi magunk is elégedettek legyünk, s lazán könnyen lépkedve haladjunk a rögös úton előre, átugorva minden akadályt, hiszen egy egészséges láb csodákra képes!