KOZMETIKA

Dr. Hauschka kozmetikai kezelési mód

Szépség és harmónia - a klasszikus Dr.Hauschka kezelés

Talán meg fogja Önt lepni, de a Dr.Hauschka arckezelés lábfürdővel kezdődik. A sugárzóan szép archoz vezető úton az első lépés: a jólesően átmelegített lábakból sugárzó ellazulás, ami az egész testet átjárja.

A zsályás lábfürdő hozzásegíti Önt ahhoz, hogy „magába szálljon”; minden gondot, gondolatot, melyek egyébként elmaradhatatlan kísérőink, egy rövid időre el tudjon hallgattatni, hogy így teljesen átadhassa magát a kezelésnek.

A lábfürdőt a lábak bedörzsölése követi – a gondos ápolás erőt ad az élet további formálásához. A lábfürdő – a polaritás elve alapján – felszabadítja a fejet, egészen „érzővé” teszi Önt, ezzel befogadókésszé vált a kezelés további mozzanataira.

A lábak ápolása után a test ellenkező pólusához fordulunk – a fej, nyak lazítása, feszültségeinek feloldása következik. Korunkban, különösen azoknál, akik sokat ülnek (pl. számítógép mellett végzett munka) és munkavégzéshez egyoldalúan csak kezüket-karjukat-fejüket használják, a testnek ez a felső része különösen erős és egyoldalú terhelést kap, ezért fontos a kezelésnek ez a bevezető, „alapozó” szakasza.

Ezt követően a test középső részével foglalkozunk. A kar, váll, törzs izmainak ellazítása és a kezek, karok bedörzsölése, ápolása után kezdődhet a tulajdonképpeni arckezelés.

Szépség és harmónia – a klasszikus Dr.Hauschka kezelés

Minden eredményes arcápolás alapfeltétele az alapos, kíméletes tisztítás. A Dr. Hauschka kozmetikai kezelésben illatos borogatások segítségével előtisztítást kap a vendég, majd a mandulaőrleményt tartalmazó tisztító krémmel letisztítjuk az arc, nyak, dekoltázs bőrét. A tisztító emulzió egyben segíti is a bőr felépítését. A tisztítás ritmikus „adok-kapok” folyamat: a bőr átjárhatóvá válik, fölveszi a tisztító szubsztanciát és leadja tisztátalanságait. A letisztított bőrt arctonikkal átsimítjuk, ezzel erősítést kap a bőr.

A tisztítást követően gyógynövény kivonatokat tartalmazó gőzzel átmelegítjük bőrét, ami javítja a vérellátást és gyulladáscsökkentő hatású. A bőr kitisztítása után gyógyiszap alapú maszkot helyezünk föl, ami minden tisztátalanságot magába szív, ezen kívül megnyugtatja a bőrt és ismét zárja a tisztítás során megnyitott pórusokat.

A maszkot szakavatott kozmetikusaink minden vendég számára individuálisan állítják össze. Időtartama szintén egyéni, az aktuális bőrállapottól függ.

A kezelés központi történése: a nyirokstimuláció

Az intenzív tisztítást-harmonizálást nyirokstimuláció követi. A nyiroknedvek teljes bőrfelületünket – és teljes organizmusunkat – átáramolják, méregtelenítésünk alapvető szervét képezve.

Ez a folyadék a szövetekből a nyirokerekbe áramlik, melyeket számtalan nyirokcsomó tagol. A csomóknak tisztító-méregtelenítő funkciójuk van. A kozmetikai kezelések során a nyirokrendszert csak stimulálni szabad, egyéb beavatkozás (drenázs stb.) az orvos feladata.

A Dr.Hauschka nyirokstimulációt finom ujjmozdulatokkal és ecsetvonásokkal, kézmozdulatokkal végzi a kozmetikus.

Ezzel elérjük a kötőszöveti folyadék harmonikus áramlását. A kezelés belenyúl folyadéktestünk eleven áramlásaiba, életerőink mozgásába, ezzel a teljes embert harmonizálja.

A bőr és az organizmus erősítése

A bőr most teljesen nyitott – ismét zárni kell hát és megerősíteni, hogy erőteljesen léphessen újból a külvilágba.
A bőrápoló ampullák felépítő szubsztanciákkal látják el a bőrt, ezt az Ön aktuális bőrállapotának megfelelő pakolás felhordása követi.

A revitalizáló pakolás segíti a bőr felfrissülését, regenerációját – de segítséget ad a tisztátalan, gyulladt bőrnek is egészsége visszahódításában.

Az aknés, gyulladt bőr a legnagyobb segítséget a felmelegített arcolajjal készített olajpakolástól kapja.
A rózsa pakolás egyrészt a bőr folyadékháztartását, ezáltal feszességét, rugalmasságát támogatja, a korán megjelenő finom ráncok megjelenését késlelteti.
Végül a nagyon száraz bőr kényeztetéséhez leginkább a krémpakolás járul hozzá, ez a legtartalmasabb pakolás.
Amíg a pakolás kifejti hatását, addig a Dr.Hauschka bőrápoló olajok közül a kozmetikus kiválasztja az Önnek leginkább megfelelőt, amivel dekoltázsmasszázst végez.

A megfelelő olaj gyógyító erőkkel ajándékozza meg Önt. Mindezek a mozzanatok egy kívülről befelé irányuló, hosszantartó hatású harmonizálást eredményeznek, amit a kezelést követően még jó ideig tapasztalni fog.

Bőre állapotától függően még különféle arcgimnasztikai gyakorlatokat is kiválaszt a kozmetikus, és Önnel együtt gyakorolja, melyeket Ön majd otthon napi rendszerességgel önállóan végezhet. Legvégül a kezelés befejezéseképpen – a pakolás eltávolítása, a bőr újbóli tonizálása után – nappali ápoló készítményeket, igény esetén sminket kap a bőre, hogy Ön ismét frissen, biztonsággal térjen vissza az Önre váró feladatokhoz.

Charlotte Mentzen:

Növényi hatóanyagokon alapuló, természetbarát kozmetikumok.
Aktuális ajánlatunk a „Téli kezelés”, mely 1 órában intenzív frissítéssel, hatóanyag-feltöltéssel, nemcsak bőrének, de lelkének is igazi felüdülést nyújt.

Tartós szőrtelenítés:

Örök ellenségeink: a csúf szőrszálak eltüntetésére kínál megoldást ez a módszer. Több kezelésből álló kúra, mely során a szőrszálak fokozatosan elgyengülnek, majd kikopnak, (a szervezetünkben is megtalálható) tripszin nevű fehérjebontó enzim hatására.

Előnyei:

  • fájdalommentes
  • nyáron is végezhető
  • a szőke szálaknál is hatásos.

Hátránya:

  • türelmet és kitartást igényel.

Cukor paszta:

Mindenkinek ajánljuk, akinek a hagyományos, patronos gyantával illetve gyantázási eljárással bármilyen problémája van.

Ez a termék cukor és víz speciális főzete, tehát allergiát nem okozhat. Alkalmazásakor a szőrnövés irányába tépjük a szálakat, így nincsenek beszakadó, törő szálak, a szőrtüszőgyulladás, illetve a szálak bőr alá növése is a minimálisra csökken. A bőrfelület számára kímélő, finoman peelingező hatású módszer.

Nyirokmasszázs:

A manuális nyirokmasszázs módszerét dr. Emil Vodder dán biológus fejlesztette ki a század elején.

A nyirokmasszázs egy speciális masszázsfajta, amely javítja a nyirokelfolyást, megszünteti a nyirokpangást, aktiválja az immunrendszert, serkenti a méreganyagok elszállítását, segítik a sejtek és szövetek regenerálódását, csökkenti a gyulladáskészséget és elősegíti a meglévő gyulladások, sebek gyógyulását. A nyirokkeringés szoros kapcsolatban áll az immunrendszerrel, meghatározza a szervezet regenerációs készségét és segíti a szövetekből történő salakanyag kiválasztást. A nyirokrendszer mindenhol követi a vénás ereket. A nyirokkeringési rendszernek nincs „ szivattyúja”, a gravitáció, az izmok munkája, a bőr feszülése adják az áramlási sebességet.

A nyirokerekben un. billentyűk találhatóak, melyek az egyirányú áramlást biztosítják, nem engedik a visszaáramlást. A nyirokrendszerben található nyirokcsomók szűrik meg a beléjük áramló nyirkot, fontos szűrőállomások. A nyirokmasszázs vagy lymphodrenázs olyan speciális masszázstechnika, melynek segítségével a nyirokáramlás többszörösére növelhető, így megnő a méreganyagok felszabadulása és hatékony kiürítése.

A nyirokmasszázs hatása a szervezetre:

• aktiválódik az immunrendszer

• javítja az izmok, izületek és a belső szervek vérellátását

• méregtelenítő hatású

• javítja a sejtek anyagcseréjét

• fokozza a tápanyag-és oxigénellátást

• fokozódik a nyirokelfolyás

• gyorsul a felhalmozódott salakanyagok és ödémák kiürülése

• felgyorsítja a szövetek regenerálását

• csökken a gyulladáskészség

• más meglévő gyulladások és sebek könnyebb gyógyulása

Arctisztító tej:

Az enyhe savas hatásnak köszönhetően megnyugtatja a bőrt és visszaadja természetes savasságát (ph-ját), hogy fiatalon és egészségesen tartsa az arcot és az egész testet.

Arctisztító tonik:

Felkészíti a bőrt a kozmetikai kezelésre. Frissítő, tonizáló, pórusösszehúzó. A termék összetevői: tejsav, citromsav, narancsolaj a kamilla, nyugtató hatású növényi kivonatok és eszencia olajok.

Jojoba bőrradir:

Minden, a testen és az arcon végzett kezelés előtt alkalmazható kozmetikum. A jojoba gyöngyök enyhén dörzsölő hatásának köszönhetően megszabadítja a bőrt a szennyeződésektől és az érdességtől.

Szabajozható esszencia olaj – vízelvezető-regulatrice

Érzékeny és vékony bőrökre javasolt, megvédi és fenntartja a természetes egyensúlyát a bőrnek. Nyirok-stimuláló.

Hatóanyagok: esszencia olajak: levendula, citrom, majoranna, kakukkfű, ylang-ylang, ciprus.

Lime C vitaminos kezelés:

A C-vitamin egyik legfontosabb hatása, hogy e nélkül nem képződik kollagén, amely a bőr kötőszövetének alapanyaga. Hiányában a bőr rugalmassága, tartása csökken és megereszkedik a bőr. Erősíti a kötőszövetet. Gyulladásgátló, sebgyógyító, regeneráló hatású. Erősíti az immunfolyamatokat. Védi és erősíti a bőrt. Méregtelenítő és érfal erősítő. Halványító hatása is van, elősegíti a bőr világosítását, kifehérítését. Csökkenti a pigmentáció zavaró hatásait.

Kinek ajánlom, mikor, mire?

• bármely életkorban használható

• bármely bőrtípusra ( arc, nyak, dekoltázs)

• legideálisabb évszak a kezeléshez: ősz, tél, tavasz

• kiváló előkészítő kezelés a nyári időszakban is napozás előtt

• revitalizálja és ragyogóvá változtatja a stresszes arcbőrt

• kitűnő kezelés a bőr öregedése ellen

• legyőzi a szabadgyököket és a szmog káros hatását

Arctisztító tej:

Az enyhe savas hatásnak köszönhetően megnyugtatja a bőrt és visszaadja természetes savasságát (PH-ját), hogy fiatalon és egészségesen tartsa az arcot és az egész testet.

Nádcukor Arcradír:

Nádcukor alapú, tápláló arcradír. Nagyon kellemes illatú és állagú radír, de egyben masszírozható termék is. A cukor szemcsék biztosítják a radírozó hatást. Hatóanyagok: biológiailag előállított nádcukor, magas minőségű olajak és vajak, melyek a kezelés végén egy nagyon puha és bársonyos érzetet adnak.

Lime olaj Ultrahanghoz és masszázshoz:

Koncentrált C vitamint, E vitamint tartalmaz és értékes olajakat, kókuszolajat, Lime esszenciális olajat és vajat.

Tápláló és regeneráló hatású, kiváló a hideg évszakban

vagy a nap károsította bőrök regenerálásához.

Anti-stressz hatású, segíti a bőr védekező képességét megerősíteni.

Hatóanyagok: Lime esszenciális olaj és vaj, kókusz olaj,

C-és E vitamin.

Ultrahang: a készülék segíti a hatóanyagokat a bőr mélyebb rétegeibe juttatni, ezáltal intenzívebbé válik a hidratálás. Az ultrahang hatására folyamatos hatóanyag felszívódás jön létre, ami kb. 6-7 napig tart.

Maszt és aktivátor:

Egy maszk, ami azonnal segít a fáradt, szürke bőrökön.

Hidratál, ragyogóvá, simává változtatja a bőrt.

Az ajkakon is használható.

Hatóanyagok: C-vitamin, narancs kivonat, Lime kivonat.

Cink- és narancs permet:

Anti-stressz hatású revitalizáló permet, amely gazdag C vitaminban, és cinkben. Tonizálja, energetizálja a bőrt visszapótolja az ásványi anyagokat.

Ideális a napozás, testedzés és uszoda után.

Hatóanyagok: C vitamin, narancsolaj esszencia, narancsvirág víz,

pantenol, cink, bioszaharidok, hyaluron sav.

Vagheggi Delay – bőrfiatalító kezelés:

„Célunk: megőrizni, amit a természet adott, pótolni, amit megtagadott és még szebbé tenni, ami már megadatott.”

 A KEZELÉS CÉLJA:

• Komplett öregedést késleltető kezelés, már az első jelek megjelenésétől alkalmazható.

• Tartalmaz célzott hatóanyagokat és vitaminokat, melyek megtartják és javítják a bőr állapotát együttesen a hidratáló és regeneráló összetevőkkel.

HATÓANYAGOK:

• Biotechnológiai úton előállított élesztőből kivont béta-glukán, mely egész napra garantálja a hatóanyag stabilitását

• Stimulálja a kollagén szintézist, regenerálja a bőrt

• E vitaminok melyek megvédenek a szabad gyökök ellen

• PP vitamin és mezei zsúrló kivonat serkenti a vérkeringést elősegítve ezzel a méreganyagok távozását hialuronsav megőrzi a bőr megfelelő hidratáltságát és turgorát

• ránctalanító, stimuláló és késlelteti a bőr öregedés tipikus jeleinek megjelenését

TIPP: Az eredmény intenzívebb hatása elérése érdekében javasolt az Ultratone Futura Pro Biostimuláció beépítése a kezelési tervbe.

Arctisztító tej:

Segíti a szennyeződések és a smink tökéletes eltávolítását, megelőzi a bőr kiszáradását, puha, sima érzés marad a használata után.

Nádcukor Arcradír:

Nádcukor alapú arcradír. A radírozó hatás szabályozott a cukor oldatától masszírozás közben. Tartalmaz: biológiailag előállított nádcukor, magas minőségű olajak és vajak, melyek a kezelés végén egy nagyon puha és bársonyos érzetet adnak.

Delay intenzív maszk:

Különleges szövet-nemszövet maszk, melyet arcra, nyakra és dekoltázsra használunk. Ránctalanító hatású. Többszöri alkalommal felhasználható, a kezelést követően otthoni bőrápolásra adja a kozmetikus.

Delay lifting Ampulla ultrahanggal:

Arcra, nyakra és dekoltázsra egyaránt használjuk. A kívánt eredményt leghatékonyabban ultrahangos kezeléssel érhetjük el. A készülék segíti a hatóanyagokat a bőr mélyebb rétegeibe juttatni, ezáltal intenzívebbé válik a kezelés eredménye.

 Az ultrahang hatására folyamatos hatóanyag felszívódás jön létre, ami kb. 6-7 napig tart. Azonnali látványos bőrsimító, feszesítő és ránctalanító hatás.

Delay masszázs ampulla:

Könnyű, értékes olajakat tartalmazó ampulla, amely garantálja egy pihentető masszázs elvégzését anélkül hogy zsíros érzetet adna.

Delay nappali krém:

Béta-glukán alapú nappali krém, melyben a speciális mikrokapszulákba zárt béta glukán a bőr igényei szerint szabadul fel. Uv szűrőt tartalmaz.

VAGHEGGI FACEFENCE:

Komplett bőröregedés elleni védelem 3 D lifting hatással

Felébreszti a bőr szöveteit, késlelteti és csökkenti a bőr öregedési folyamatait. A negyven évet betöltve, szervezetünk anyagcseréje megváltozik, energia ellátása csökken, hatása láthatóvá válik. Az arc formája megváltozik, megereszkedik, elveszti feszességét, az arc fáradtabbá, markánsabbá válik.

Bőröregedési folyamatok és hatások, melyek a bőr öregedését idézik elő:

– örökölt genetika

– külső behatások (napfény, hideg, meleg, szél, szmog, füst)

– életmód (étkezési szokások, munkakörülmények, mentális beállítottság, stressz)

– vérkeringés problémák (vérerek oxigénhiányos állapota)

Ha a vérerek megfelelő állapotban vannak, akkor ezek garantálják a bőr megfelelő oxigénellátottságát, ami a bőr rugalmasságát, feszességét eredményezik.

A vérerek állapotának romlása oxigénhiányhoz vezethet. A levegő rossz minősége a szmog,

a füst szűkítik az ereket, ami szintén csökkenti az oxigénellátást.

Az érett bőröknél a sejtek oxigénhiánya miatt módosul a sejtek anyagcseréje, csökken a bőr immunképessége, lassul a keringés, megnő a szabad gyökök kialakulásának veszélye.

A csökkenő bőrlégzés mély ráncok kialakulásához vezet.

FACEFENCE LINE célja:

Az arcvonások fiatalítása, a bőr tömörségének és minőségének javítása, az idő nyomainak kisimítása.

A Facefence hatóanyagrendszere klinikai tesztekkel bizonyítottan a bőrszövetek oxigénfelvételét segíti elő.

A bőr öregedésének lassításához és csökkentéséhez a leghatékonyabban a bőr megfelelő oxigénellátottsága

járul hozzá.

Arctisztító tej:

Az enyhe savas hatásnak köszönhetően megnyugtatja a bőrt és visszaadja természetes savasságát (ph-ját), hogy fiatalon és egészségesen tartsa az arcot és az egész testet.

Aktiváló lotion:

Textúrája egy szérumhoz hasonló, erőteljes hidratáló, tonizáló és revitalizáló hatású. Hyaluron savat, E-vitamint tartalmaz.

Intenzív kozmetikai peeling „ ráncradír”:

Két komponensű peeling porkeverék és aktiváló olaj. Az ásványi és növényi hatóanyagokat tartalmazó innovatív professzionális termék, amit a kozmetikus a kezével formáz meg, csökkentve a bőr öregedését, méregteleníti és kisimítja a bőrt. Cink-oxidot, rizskeményítőt, kókuszdió krémolajat, almasavat, E-vitamint tartalmaz.

Ultratone Futura Pro Biostimuláció 15 perc:

Az Ultratone Futura pro különböző arc biostimulációs programmal rendelkezik mind férfiak, mind nők számára. A vendég személyre szabott elektródákat kap, ezzel figyelve a higiéniára.

A kozmetikus kiválasztja a vendég bőrének megfelelő programot, például:

Sebészeti beavatkozás nélküli lifting:

Ez a program kombinálja a bőr tónusfokozást a tökéletes izomemelő szekvenciákkal az arc kontúrjainak feszesítése és szilárdítása érdekében. A koncentrált kezelés tornáztatja és feszesíti az arcizmokat, csökkenti a finom ráncokat, fokozza a petyhüdt bőr és izmok tónusát, és fiatalos megjelenést ad az arcnak.

Mély izom tónus:

Egyes esetekben az arc bőre és izmai túlságosan petyhüdté váltak, megereszkedtek és lógnak, a bőrfelületen barázdákat hozván létre.

A Mély Izom Tónus program mély stimulációs jeleket küld az arc alapizmaihoz, és gyengéden feszesíti, emeli és szilárdítja az izmokat az arc kontúrjainak újraformálása és emelése érdekében.

Bőrtónus:

A már megemelt tónus fokozása után, ez a program serkenti az elasztin és kollagén termelést, hogy segítsen az arc bőrét szilárdítani és fiatalos rugalmasságát helyreállítani.

Keringés:

Növeli a helyi véráramlást és erősíti a kapillárisokat, célja a bőr kisimítása és a fiatalos arcszín helyreállítása.

Hatóanyag bevitel az újszerű Ultratone Future Pro segítségével

A kívánt eredményt leghatékonyabban ultrahangos kezeléssel érhetjük el. A készülék segíti a hatóanyagokat a bőr mélyebb rétegeibe juttatni, ezáltal intenzívebbé válik a hidratálás. Az ultrahang hatására folyamatos hatóanyag felszívódás jön létre, ami kb. 6-7 napig tart.

A természetes hatóanyagok keveréke az arcbőr öregedésének csökkentésére készült. A koncentrátum hatékonyságát a maca gyökér és a fekete bors garantálják. Gazdag hyaluronsavban.

Arcmasszázs dekoltázzsal:

Masszázsnak nevezzük a test kézzel vagy géppel való megdolgozását. A masszázs serkenti a vérbőséget. Kötőszövet javító, rugalmasító, hidratáló és feszesítő hatású. Nyugtató, kiváló hatással van az idegekre.

Oxygén maszk:

Lágy, finom textúrájú maszk, jótékony hatására segít megszüntetni az oxigénhiányt a bőrben. Ásványi anyagokat, karité-vajat, E-vitamint tartalmaz.

Extreme nappali krém:

Luxus minőségű fluid hyaluronsavval, amely újjáépíti a bőr textúráját és újraformálja az arcvonásokat. Egyensúlyba hozza a bőrműködést, komplett védelmet nyújt a bőröregedés ellen. Fényvédelemmel rendelkezik.